Ózdi evangélizáció - Várgede, Farkaslyuk (2016)

2016. 08. 15-én megkezdtük az Úr munkáját Szlovákiában Hodejovvon településen - magyar nevén Várgede. Izgultunk, hogy hogyan sikerül végrehajtani ezt a feladatot. Ezt a napot délelőtt a 150 m2 sátor felállításával kezdtük. 17 órától Bodó Csaba testvérré volt a terep. A következő 2 nap ifj: Tugyi tesó szolgált. Mivel tudtuk, hogy Várgede elkötelezett katolikus falu, a szolgálatokat ebben az irányba összpontosítottuk mind a három napon.
A nap 10-16 óráig a gyerekeké volt. Nagyon népszerű volt az ugrálóvár, de a bábosok és a kézművesek is lekötötték a gyerekek figyelmét. Az alkalmak végén gyógyulásért megtérésért való imák folytak. Az első napokban az emberek még tartózkodóak voltak, de a 2-3 napon egyre többen jöttek, elfogadóbbak lettek és érdeklődtek Jézus munkája felől. Egy kisebb csoporttal szoros kapcsolat alakult ki, amit most is ápolunk. Később keresztyén filmeket vetítettünk melyek a késő éjszaka lett vége. A főhadiszállás Oláh Pali testvéréknél volt. A dicsőítésben mi szolgáltunk folyamatosan.

18-án korán sátor bontás és irány Magyarország, Farkaslyuk. Délután 5-től Rajz József szolgált a gyerekek felé, 40-45 kisebb-nagyobb gyerek hallgatta a szolgálatot a szülők jelenlétében A dicséreteket a hajdúhadházi fiatalok szolgáltatták. 19-én 10-16-ig is a gyerekeké volt a helyszín. Az ugrálóvár itt is megnyerte a tetszésüket. Déltől a bábszínház és a kézművesek örvendeztették meg a gyerekeket. Délután  Szendmark Béla és Lakatos Vili testvérek szolgátak a hallgatóság felé. Kihangsúlyozták, hogy mennyire szükség van Istenre és az Úrnak jelenlétére. 20-21-én délelőtt úgy telt el, mint az előző nap. A bábcsoport újra tetszést aratott a gyerekek körében. 17 órától Deli Vilmos evangélizált, hogy a megtérést komolyan kell venni  és gyülekezetbe kell járni, hogy halljuk Isten Igéjét és cselekedjük meg. Mindennap késő este filmvetítések voltak mindkét helyen, a Passió, az Itthagyottak 1-2 rész és a Kereszt és rugós tőr című filmeket vetítettük. Mindkét helyen gondoskodtak testvérek az eledelről, id. Tugyi testvéréknél volt a szállás, reggeli, vacsora. Az égész hét csodálatos volt, az Úré a dicsőség. Kellemesen elfáradtunk, de megérte. Folytatás jövőre.

 

Tugyi János

Megosztás:

0 Komment