Segíteni a változásban!

A romamisszióban különösen fontos egy olyan komplex program megvalósítása, amely során az iskolából és társadalomból kieső embereket vissza lehet integrálni az oktatás vagy a munka világába. A cél, hogy képzések és mentorprogramok által a társadalom teljes jogú tagjává váljanak, és képesek legyen tudásuk továbbadására.

A roma misszióban a hosszú évek alatt nyilvánvalóvá vált, hogy vannak olyan dolgok, amiken változtatni kell. Több vezetővel közösen gyűjtöttük össze a főbb problémás gócokat, amikből néhányat kiemelek a teljesség igénye nélkül: szegénység, reménytelenség, igénytelenség, munkanélküliség, iskolázatlanság, büszkeség, türelmetlenség, kitörési remény hiánya, jó példák hiánya, elutasítottság, csak a mának élés, céltalanság, előre gondolkodás hiánya, betegségekkel szembeni ellenállóképesség hiánya, érzelmi stabilitás hiánya. Folyamatos fajgyűlölet veszi őket körül, ami erőteljes elutasítottsági problémát idéz elő.

Tovább olvasom...

Cu his viderer dissentiunt.

Ullum minim ad sea, pro veritus offendit eu, vel nulla adversarium ne. Pro nulla omnium in, quod expetenda consequuntur qui te. Odio constituto et eos, ei deleniti efficiantur vituperatoribus nam. No augue forensibus mel, omnes option ad sit, vel an amet purto definitionem. Graecis interpretaris nec ei, eos vero abhorreant dissentiet no, ut qui dicam conclusionemque.

Stet liber adipisci ne ius, et percipit accommodare his. An eos atqui reprimique vituperatoribus, maiorum verterem explicari id est. Ex labitur euismod has. Qui homero accusata conclusionemque ex, eum eu stet reprimique.

No hinc commune eam, viderer ponderum vis ad, nisl dolores et nec. Id insolens consulatu sit. Mutat nostro in cum, eu dolorum consequat scripserit qui, equidem adversarium his eu. Repudiare prodesset an qui. Pri in sumo nemore erroribus.

Tovább olvasom...

Az alapige, amire ez a látás épül, a Luk 10-ben található történet, amikor az Úr Jézus kiküldi a tanítványait, hogy látogassák meg azokat a helyeket, városokat, ahova menni szándékozik. Az volt a feladat, hogy ahol békesség fiával találkoznak, ott hirdessék az evangéliumot. Maradjanak ott, szolgáljanak azok felé, akik nyitottak erre. Jézus határozottan intette a tanítványait, hogy ne foglalkozzanak olyanokkal, akik elutasítóak. Az idejüket, figyelmüket, szolgálatukat azokra összpontosítsák, akiknek a szíve készséget mutat erre.

A felfedező csoportok elindításának ez egy fő alapelve. Keresni a békesség fiakat (lányokat), akik életüknek egy olyan pontján tartanak, hogy teljes fogadókészség van bennük az evangélium és a tanítvánnyá válás iránt. Azok a csoportok, amelyek nem ezen az alapon szerveződnek, előbb-utóbb elvesztik az embereiket és megszűnnek. Csak azok tudnak igazán kibontakozni, amelyek követik a jézusi alapelvet.

Tovább olvasom...

Az Agapé Gyülekezet börtönmissziós csoportja 2006-ban kezdte meg szolgálatát a Budapesti Kozma utcai börtönben. Egy evangélizációs szindarabot, "A menny kapuja és a pokol lángjai" adtuk elő testvéreimmel, és azóta rendszeresen járunk a börtönökbe. Ünnepi alkalmaink vannak Budapesten a Kozma utcában, Baracskán négy hetente rendszeres istentisztelet tartunk. Szolgáló közösségünk kiteljesedett, több közösségből is szolgálnak velünk együtt testvérek az Úr vezetésével. Börtönmissziós beszámolóink ezekről a látogatásokról tájékoztatnak.

Tovább olvasom...

A szolgálótáborok gondolata néhány éve született bennem, amikor hallottam arról, hogy egy fiatalokból álló magyar csoport indult segíteni Kambodzsába. Úgy gondoltam, ha a fiatalok készek áldozatot hozni azért, hogy Kambodzsába utazzanak szolgálni szükségben lévők felé, akkor esetleg készek lennének Magyarországon is megtenni ugyanezt.

 

Szolgálótáborunk jelszava agapé - Isten feltétel nélküli szeretete -, mint gyülekezetünk neve, mert ez jól kifejezi azt a szándékunkat, hogy feltétel nélkül akarunk szolgálni az emberek felé.

Szolgáltunkat minden esetben előzetesen egyeztetjük az önkormányzatok vezetőivel, akik segítenek feltérképezni a segítségre szorulókat. Később, a beinduló szolgálatokat látva a helyiek is segítenek abban, hogy újabb és újabb segítségkérővel hozzanak össze bennünket.

 

Tovább olvasom...