Bereti Ámen Gyülekezet

Adatlap

Istentiszteletek helye és időpontja

  • 3834 Beret, Rákóczi út 72.

    Házicsoport alkalom: péntek 18:00 óra

    Istentisztelet: vasárnap 10:00 óra (3533 Miskolc, Kabar u. 7. Missziós Ház)

A gyülekezetünkről

Bereten a Kelet-Európa Misszió nyári Barnabás táborának és a Miskolci Ámen Gyülekezet közös evangelizációs hetének az eredményeként jött létre a Bereti Gyülekezet 2004-ben. Nagyjából 40-50 fővel indult a gyülekezet. A faluban élő csaknem 300 lakosból, közel 250-270 fő roma származású. Őszinte, Istent kereső emberekből állt a gyülekezet. Később a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, és a gyülekezet létszáma kb. 15-20 főre csökkent.

A közösség nyaranta gyerekprogramokat szervez a gyülekezet imaházában. A Beretet ért árvíz idején a gyülekezet nagy mértékben kivette a részét a károsultak felé való segítségnyújtásban. Időközben megtért a falu roma polgármestere is, és a kocsma is bezárt. A falu gondnoka és felesége mellett Isten jó bizonyságot tett, hogy őket kiválasztotta a bereti munka vezetésére.

A bereti testvérek részt vesznek a miskolci közösség életében is, bejárnak időközönként a miskolci istentiszteletekre is, ahol a miskolci testvérek élvezik azt az ízt, azokat a dalokat és bizonyságtételeket, amikkel feléjük szolgálnak. Beret és a Miskolc egy szoros, szeretetteljes kapcsolatot ápol, a romák és nem romák között egy csodálatos szeretet, elfogadás van.