Gyöngyösoroszi Agapé Gyülekezet

Adatlap

Istentiszteletek helye és időpontja

  • 3211 Gyöngyösoroszi, Petőfi Sándor utca 116., Istentisztelei alkalmak szombat 15:00 óra

A gyülekezetünkről

A Gyöngyösoroszi Agapé gyülekezet a 90-es évek közepétől működik a faluban. Az 1990-es években zajló országos ébredés érezhető volt az országnak ezen a területén is, Gyöngyösoroszi roma lakosságának 90%-a megtért, befogadta az Urat, és Isten sok ember és család életét, sorsát változtatta meg radikálisan. Dicsőség ezért Istennek!

Isten csodálatos módon használta ezt a közösséget új gyülekezetek plántálásában, keresztény közösségek látogatásában, mint például a gyöngyösi romatelepen, Sarudon, Borsodnádasdon. Tagadhatatlan, hogy abban az időben az Úr a Gyöngyösoroszi gyülekezetet nagymértékben használta az evangélizációban, a környező falvak, települések roma gyülekezeteinek létrehozásában. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az eltelt évtizedben nagyon sok szellemi támadáson kellett keresztülmennie a gyülekezetnek, a versengés, irigység, ítélkezés és pletyka által sok testvér lemorzsolódott. Viszont hisszük, hogy az Úr segítségével legyőzhetőek ezek a támadások és újult erővel folytathatjuk Isten országának építését.

A közösség fontos célja, hogy a gyülekezet egynél több szellemi és megbízható testvér közös vezetése alatt működjön, és lehetőleg mindenki kaphasson lehetőséget a szolgálatra az Úrtól kapott ajándékaival. Istentiszteleti alkalmaikat jelenleg a Petőfi Sándor utca 116. szám alatti Agapé imaházban tartják, szombatonként 15:00 órától.