idézőjel

Sisa Attila

Sok évvel ezelőtt pásztorunk, Perjesi István vett egy látást, hogy egy vidéki városban kell evangelizálniuk. Az akkori ifjúság is vetett fel „ötleteket”, de a pásztori látás eredménye végül Jászberény lett. Az ottani evangelizáción megtért egy fiatal kocsmáros házaspár: Sisáék. Attila és Andrea. Néhány év múlva Attila a jászberényi Agapé gyülekezet vezetője lett.

Megtérésem

1992-ben tértünk meg feleségemmel, Andreával. Ahogy ezt már leírtam, éppen kocsmárosként dolgoztunk Jászberényben. Megtérésüknek két üzenete is van. Az egyik, hogy hónapokig nagyon elutasítóak voltunk és csak később hallottuk meg Isten hívó szavát. Tehát ha van, akinek éppen bizonyságot tettél és elutasít, az nem a végleges állapot! Erővel és sok beszéddel sem lehet megtéríteni, de ha szereted és meghallgatod, időt töltesz vele, eljön a pillanat, hogy Isten helyzetbe hoz. 

A másik üzenet, hogy érdemes olyan helyeken is evangelizálni, ami nem szent, például egy kocsmában. Csabi, Maca és Orsi azért jöttek a kocsmába, hogy a vendégekkel beszélgessenek és tették is órákon keresztül, füstben, részegek között, teljes elutasítás és látható eredmények nélkül. 

Eleinte házi csoportot vezettem, amit ma is a gyülekezet alapjának tartom. Először Alfa csoportnak indult, aztán Béta, majd Mátrix beszélgetések és jött a „Salamon kurzus” néven futó evangélizációs kiscsoportok. A lényeg, hogy mindegyikre lehet vendégeket hívni, mindig van vacsora, beszélgetés, játék, dicsőítés és egy téma, amit feldolgozunk nagyon interaktív módon. 

…a kreatív énem

Fiatal korom óta szeretek táncolni és nagyon szívesen játszottam volna színházban. 24 évesen az ezekhez fűzött ambícióim mind elvesztek. Aztán megtértem és láttam egy filmet a Wembley stadionban táncoló fiatalokról. Felsóhajtottam Istenhez: „Bárcsak én is táncolhatnék neked!” Pár hétre rá, számomra ismeretlen tesónő hívott fel, hogy táncosokat keres a Zsidó Fesztiválhoz, amit a mára már leégett Sportcsarnokban rendeztek meg. Istennél nincs lehetetlen, csak kérd tőle! 

A színház is csak álom volt számomra, aztán elkezdtünk gyerekdarabokat játszani, majd saját „musical”-lel evangelizáltunk Jászberény szerte (BOCSÁSS MEG!). Jártuk az országot a gyerekdarabokkal, később a SISA SHÓÓÓ-val. 

Megszületett a „Rengeteg” musical , amit a Jóföldi házaspárnak és a KREDIT-nek köszönhetően bemutathattunk a Fonóban, Matt Schellenberg élő koncertjével együtt. Óriási élmény volt játszani a tékozló fiút, látni a táncosokat és a szereplőket, ahogy előáll egy alkotás. 

Szabó Feri Attila (Jákim Stúdió) volt az első keresztény színész, akivel együtt játszottam és sokat tanultam tőle. A másik Lengyel Péter keresztény táncunikum, aki rendezett az Eszter drámában. Nagy hatással volt a látásmódomra. 

2005-ben Takács Ferenc behívott a BPA színtársulatba és a SZOROS KAPU, BAZÁR és a MESSIÁS THRILLER-ben majd a Dávid a királyban is játszhattam feleségemmel együtt.

Munka

Kezdőként Építész technikusként dolgoztam majd Hideg meleg konyhás üzletvezetői elvégzése után nyitottuk a kocsmát ezután  Gépész mérnökit végeztem és az Electroluxban voltam üzemi mérnök. Letettem a minőségbiztosítási szakmérnökit és tíz év után leszámoltam és elkezdtünk feleségemmel vállalkozni. Xia média néven végzünk marketing munkát a térségben. 

Családom 

Kinga

Ő a kisebbik lányom. Születésekor agyvérzést kapott, így nem tudja a saját helyzetét változtatni, csak a segítségünkkel. Ő egy nagyon aranyos, kedves mindig mosolygó kislány. 

Szeretetét naponta ezerszer is kifejezi, mindenkit levesz a lábáról, amikor azt mondja: „Szeretlek!” Ö igy szolgál.

Kitti

Ma már feleségként éli életét Szendrei Gergő oldalán. Sikerült egy őszinte, barátkozó, kimondottan jó jellemű embert nevelgetnünk. Dicsőítést és a gyerekszolgálatot vezeti. 2019-ben megszületett Énok unokám.

Andi

Sokan, akik kívülről ismerik, szuper nőnek tartják. Erkölcsös, csinos, okos, jó kedélyű, őszinte és mélyen hívő. Én, aki közelről ismerem, ugyanilyennek látom. Közösen szolgálunk gyerekszolgálók, tinik ifjú házasok és a gyülekezet felé. Tanítói ajándékkal rendelkezik, így ha valamilyen előadást tartunk, igyekszünk mindig ketten szolgálni, így egy nagyon színes és velős tananyagot tudunk leadni, sok-sok gyakorlati ötlettel, ami az én erősségem.

Szakmája szerint is tanítónő, és ez a gyerekeknél látványos igazán. Ha én beszélek, mindenki kiabál, és én ezt élvezem. Ha ő beszél, a gyerekek tátott szájjal figyelnek.

Gyülekezet

1992-ben alakult, Perjesi István látása alapján Budapesti Agapé Gyülekezet egyhetes, sátroros evangelizációjának gyümölcseként. 20-40 fő között ingadozott folyamatosan a létszám. Házicsoport vezetőként szereztünk tapasztalatokat pár éven belül önálló  vezetőségként vezettük a Jászberényi Gyülekezetet. 17 év után volt egy látásbeli különbség  és a vezetőtársaim kiváltak. Perjesi István támogatásával újra felállt egy vezetőség Mogyorósi Zoli barátommal és pár év múlva kibővült Galcsik Attila pásztor testvérünkkel majd egy fiatal vezető is csatlakozott a vezetőséghez. Családias baráti légkörű kimondottan szeretet alapokon működő gyüli a miénk. Kis létszámunkhoz képest nagy elhívásunk van Isten királyságába. Ifjú generáció felnevelése. Vezetők kiképzése. Prófétai szolgálat támogatása. Hirdetni az örömhírt. Megélni a közösséget. Összetört életek istápolása. Dicsőíteni a teremtőt. Betegek gyógyulását előhívni. Házaságok családok védelme. Szent szellem jelenlétének teret adni.

Perjesi Istvánt támogatom atyai szolgálatában mint szellemi fia. AGAPÉ közöségek vezetői csapatát erősítem a saját ajándékaimmal.