Szolnoki Agapé Gyülekezet

A gyülekezetünkről

A Szolnoki Agapé Gyülekezet azokhoz a protestáns, evangéliumi és karizmatikus jellegű közösségekhez tartozik, amelyek a hívővé válásban a személyes döntés és újjászületés fontosságát hangsúlyozzák. Ennek megfelelően hirdetik a megtérést a bűnökből, a felnőtt, személyes hitbeli döntésen alapuló vízkeresztséget és a Szent Szellemben való keresztséget. A dicsőítést modern hangvételű dalok, az Igehirdetést pedig kötetlen, inspirált bibliai üzenetek jellemzik. A közösség tagjai hiszik, hogy a Biblia minden szava igaz, így Jézus Krisztus, Isten fia valóban meghalt értünk a kereszten, majd harmadnapon feltámadt. Továbbá hiszik, hogy Isten egy olyan Atya, aki nagyon szereti az embereket, és kedves neki az, ahogy az ember figyelembe veszi, és ahogy válaszol az Ő szeretetére. A Gyülekezet célja a Jézussal való személyes kapcsolat hiteles megélése, és az, hogy az Ő életet átformáló erejét megismertessék a körülöttük élő emberekkel.

Karitatív tevékenységként a közösség beteglátogatói a megyei Hetényi Kórházban keresik fel a rászoruló embereket.

A Gyülekezet havonta szervez ifjúsági alkalmakat, ahol nemcsak jól érezhetik magukat a fiatalok, hanem hasznos életvezetési tanácsokat is kapnak. Nyaranta a nagycsaládban élő, vagy a hátrányos helyzetű gyerekeket segítik bibliai alapokon működő táborokba eljutni, de év közben is szerveznek túrákat, szabadidős- és sportprogramokat. Ezekben a tevékenységekben fiatalok szolgálnak fiatalok felé. Ilyen rendezvényük az évtizedek óta megrendezett Torkolattűz nevű keresztény ifjúsági nap, ahol szintén fiatalok szolgálnak.

A közösség hisz az egészséges családokban, mert azok egy ország életében, erős támpilléreknek számítanak, ezért a házasságok építését, gondozását is erőteljesen támogatják.

A Szolnoki Agapé Gyülekezet kiváló kapcsolatokat ápol Szolnokon és környezetében más keresztény gyülekezetekkel is. Nagy hangsúlyt fektetnek az imádkozásra, közbenjárásra, prófétálásra. Evangelizációkat többször, más gyülekezetekkel együtt közösen is szerveznek.